Ukupno 8136  

Danas   12  

Juče   16

 

Удружење грађана „Еко глас Јагодина“


DEŠAVANJA

УДРУЖЕЊЕ „ЕКО ГЛАС“ РЕАЛИЗОВАЛО ПРОЈЕКАТ

„НАШЕ РЕЦИКЛАЖНО ДВОРИШТЕ“


Удружење „Еко глас“ је реализовало још један еколошки пројекат под називом „Наше рециклажно двориште“. Током протеклих месеци удружење је спровело више десетине активности еколошке едукације, као и конкретне акцијe чишћења терена од смећа.

Идеја пројекта „Наше рециклажно дворише“ је да се у Месној заједници Глоговоц постави рециклажно двориште, које ће садржати контејнере и судове за све врсте отпада који се јављају у сваком сеоском домаћинству, као и билборде и паное са едукативним садржајем о начину и значају оваквог одлагања отпада је у потпуности прихваћена. Наше рециклажно двориште је постављено на простору Основне школе „Вук Караџић“ и пружиће могућност да ђаци али и остали мештани села врше примарну селекцију отпада а затим и одложе тако селектован отпад у посебне рециклажне контејнере. Едукација становништва и деце основношколског узраста о значају правилног одлагања отпада, значају рациклаже и здраве животне одржана је на самој локацији рециклажног дворишта. То је уједно и најефикаснији начин едукације са практичном применом стечених знања. Ово један од начина како да сами дамо допринос очувању и заштити наше животне средине. Овим пројектом осим што ће се омогућити одлагање осим комуналног отпада и друге врсте отпада, као што су папир , стакло, метал, пластика, зелени отпад и кабасти отпад из домаћинства, доћи ће и до подизања еколошке свести грађана и на друге области заштите животне средине.

Овај пројекат омогућила је Америчка агенција за међународни развој -USAID , кроз пројекат грађанско друштво за будућност који Траг фондациј за локалне иницијативе из Београда реализује са Институтом за одрживе заједнице- ISC и уз помоћ локалних донатора кроз реализацију програма „Успешни фандрејзинг“.


Sva prava zadržana - Agencija Autentik - Jagodina