Ukupno 8142  

Danas   18  

Juče   16

 

Удружење грађана „Еко глас Јагодина“


DEŠAVANJA

„НАША ВИЗИЈА УРБАНЕ БУДУЋНОСТИ“

 

У суботу 05.11.2011. године, изложбом насталих радова током одвијања пројекта „Наша визија урбане будућности“, у фоајеу Културног центра, удружење грађана „Еко глас Јаг

одина“ се представило и широј јагодинској публици. На паноима Културног центра нашли су се уметничке фотографије, слике, графити док су се са разгласа и видео-бима емитовале песме и спотови који су настали као део пројектних активности. Наступ младих музичара је још додатно направио предивну атмосферу.

Наш пројекат је започео пре четири месеца и за ово време окупио велики број младих. Млади су своју креативност показали кроз дизајн лога, плаката и флајера, компоновањем и писањем текста химне пројекта „Живот је леп кад си млад“ као и код осталих активности које су се одвијале током пројекта: цртање графита у центру града на монтажном зиду дужине 20 метара којег су исцртавали 15 графит уметника, затим ликовна колонија под називом „Ликовни маратон“ на којем је слике на платну радило 60 младих, углавном средњошколаца, вече хип хопа ( 30 извођача) и музичко вече где су млади и неафирмисани бендови и певачи (неки и први пут наступали пред публиком-30 извођача) показали своје креативне могућности. На крају своју визију урбане будућности млади су исказали кроз уметничку фотографију. Веома смо задовољни што је овим пројектом анимиран и мотивисан велики број младих, (око 150 је директно учествовало, док је више стотина младих пратило пројектне активности).

Основни циљ је остварен, а то је да су се током одвијања пројекта млади дружили и забављали и квалитетно проводили своје слободно време. Мислимо да је пројекат у потпуности успео и да су настали радови веома креативни и представљају добру основу да се млади и касније баве неком од наведених уметничких форми. Показатељ наше успешности је и то да су наше манифестације овог типа из године у годину све масовније, а радови све квалитетнији и креативнији. Наши спотови су веома гледани на YOUTUBE где смо имамо око 10.000 посета, док наш сајт има око 20.000 посета.

По завршетку изложбе, већина радова и слика биће подељени и постављени у новоотвореном објекту Центра за социјални рад и још неким јавним установама.

Овај пројекат је на прави начин показао масовност , видљивост, креативност и веома је позитивно утицао не само на младе , већ и на ширу друштвену заједницу.


У суботу 22.10.2011. године, у оквиру пројекта „Наша визија урбане будућности“ одржано је музичко вече – четврта фестивалска дисциплина, под називом „Џем сешн мјузик најт“. У кафићу БУМ БАР су се у периоду од 20.00 часова до 01.00 час, представили млади неафирмисани певачи, музичари и бендови. Укупно je било 30-так учесника, док је у публици било стотинак гледалаца, мада су они циркулисали, мењали се собзиром да је догађај трајао 5 сати па их је било сигурно и више. Већини учесника ово је било први пут да су се представили публици, што је и био циљ нашег пројекта. У каснијим сатима свирању и певању су се прикључили и мало искуснији музичари, односно свако ко је желео да свира и пева добио је шансу. Цео догађај имао је феноменалну атмосферу. Као и раније показало се да је музика та која највише повезује људе, показује масовност, видљивост и има највећи утицај на младе.

У суботу 08.10.2011. године Еко глас је у фоајеу Културног центра одржао ликовну колонију уметничког сликања на платнима под називом «Ликовни маратон». Ово је била друга фестивалска дисциплина фестивала «Наша визија урбане будућности». У сликању је учествовало око 60 младих који су показали своје уметничке и креативне потенцијале, а уједно се добро дружили и забављали. Изложба насталих радова заказана је за 05.11.2011. године.

У недељу 25.09.2011. године, од 10.00 до 17.00 часова на градском тргу «Еко глас» је у оквиру пројекта «Наша визија урбане будућности» програма «Центрифуга 11» одржао јавни догођај цртања графита на монтажном зиду дужине 20 метара и висине 1,8 метара.


У цртању графита је директно учествовало 15 младих а још толико им је помагало, док је у публици све укупно било неколико стотина младих , грађана, пролазника, собзиром да се догађај одвија током целог дана.


Ово је био први фестивалски дан нашег пројекта. Фестивал је почео свечаним отварањем, а затим у музичком делу представљена и химна пројекта «Живот је леп кад си млад» која је уживо отпевана. На почетку фестивала отпеване су и друге песме настале у раду удружења Еко глас, тако да је на самом почетки направљена одлична атмосфера. Током цртања графита емитована је музика и џинглови са разграса , дељени су флајери .

Još Slika Možete Pogledati Ovde


Naša vizija urbane budućnosti - konkurs za fotografije
Pozivaju se mladi od 15 do 30 godina da dostave fotografije čiji su autori, na temu "Naša vizija urbane budućnosti".
Biće postavljena izložba fotografija u Galeriji Kulturnog centra krajem septembra. Fotografije dostaviti do 15.09. 2011. godine.


Kontak e-mail ekoglas1@gmail.com

Удружење « Еко глас » у оквиру пројекта «Наша визија урбане будућности»

ПОЗИВА СВЕ МЛАДЕ УРБАНЕ ЈАГОДИНЦЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТНИМ АКТИВНОСТИМА

Удружење „Еко глас“ је ушло у завршну фазу реализације пројекта намењеног младима под називом „НАША ВИЗИЈА УРБАНЕ БУДУЋНОСТИ“


До сада је осмишљен лого, плакат и флајер пројекта. Снимљена је химна пројекта за коју је урађен и спот, под називом «Живот је леп». Песму је отпевала Милица Урошевић ( 19 година ) и може се видети на сајту на youtube ( ekoglas život je lep ) као на ТВ Јагодини и радио Јагодини.


У протекла два викенда организовали смо две промоције пројекта, у Аква парку и на платоу испред Културног центра. Делили смо флајере и други промо материјал и позивали младе да се пријаве за учеше у пројектним активнистима. Позовивамо све младе урбане јагодинце да се пријаве на овај јединсвени фестивал урбане културе, да покажу своје креативне потенцијале у следећим категоријама: ЦРТАЊЕ ГРАФИТА, УМЕТНИЧКО СЛИКАЊЕ, ПЕВАЊЕ И СВИРАЊЕ , МОДЕРАН ПЛЕС И УМЕТНИЧКА ФОТОГРАФИЈА. Наведена дешавања ће се одвијати од краја септембра и током октобра месеца , нешто на градском тргу, нешто у кафићу Бум бар и Културном центру са нагласком да је основни циљ пројекта да урбана култура постане саставни део културе.


Тачни датуми одигравања наведених дешавања биће истакнути за неколико дана на сајту и фејсбуку.


За ово лето и јесен удружење „Еко глас“ најављује реализацију једног урбаног пројекта намењеног младима под називом „НАША ВИЗИЈА УРБАНЕ БУДУЋНОСТИ“


Пројекат је добио донацију Ерсте банке АД Нови Сад у партнерству са Балканским фондом за локалне иницијативе из Београда а све се одиграва у оквиру програма „Центрифуга 11.“ који већ пету годину заредом подржава пројекте младих и њихове иницијативе у области културе у Србији ( осим градова Београд, Нови Сад и Ниш). И ове године програм „Цетрифуга 11“ је подржало Министарство Културе Републике Србије.


Ове године на конкурсу програма „Центрифуа 11“ пријавило се 72 организације са својим пројектима из 30 градова Србије. Укупно је одабрано и финансијски подржано 8 најквалитетнијих пројеката , међу којима је и пројекат „Еко гласа“ под називом „НАША ВИЗИЈА УРБАНЕ БУДУЋНОСТИ“


Oво велики успех овог удружења али и награда за досадашњи успешан рад са младима на подстицању активизма и афирмацији креативних потенцијала младих на пољу културе и уметности . Пертнери Еко гласа у овом пројекту удружења која се такође баве младима а то су Омладински креативни центар, Јагодиски анимирани филм, Ехо-одјек позитивних тенденција и КУД Велики театар.


Пројекат је замишљен да буде у форми фестивала где ће млади показати своје уметничке потенцијале у 5 фестивалских категорија: цртање графита, уметничка фотографија, уметничко цртање, певање и свирање и модеран прес. Овим путем Еко глас позива све младе да се пријаве за учешће на фестивалу. Тренутно је објављен конкурс за избор песме-химне пројекта , која ће у складу са називом пројекта промовисати нашу визију урбане будућности.


Све додатне информације млади јагодинци могу добите преко нашег сајта ekoglas.autentik.net и фејс бук странице а могу нас контактирати путем мејла ekoglas1@gmail.com


Sva prava zadržana - Agencija Autentik - Jagodina